IEMT

"Creating change in the blink of an eye"

Coaching

Gelderland

Bij coaching Gelderland kun je een hele unieke sessie boeken. IEMT is een krachtige interventie die ingezet kan worden om stress klachten, burn-out klachten, traumas en andere lichamelijke blokkades op een prettige manier te transformeren en of te reduceren.

Wij zetten deze interventie vaak in tijdens burn-out preventie of recovery. Daarnaast bij onzekerheden tijdens bijvoorbeeld het spreken voor groepen. Voor mensen die snel overprikkeld zijn (HSP, hoogsensitief) en last ervaren van sferen uit de omgeving kan deze methode ook effectief zijn.

 

Wanneer een IEMT sessie?

IEMT is op verschillende vlakken in te zetten

icon01-free-img.png

Voor wie?

IEMT is heel goed in te zetten wanneer mensen vast lopen op hun werk, in relaties, na een heftige gebeurtenis in het leven of na bijvoorbeeld zwangerschappen en een verandering in het leven die moeite en energie kost. Ook mensen met depressies kunnen in overleg met therapeut of arts prima terecht voor een IEMT sessie. Voor mensen die snel overprikkeld zijn en wellicht hoogsensitief (HSP) is dit ook een zeer prettige methode. Een traject IEMT kan bijdragen aan betere prestaties, meer energie en levensvreugde, meer arbeidsvreugde, een ontspannen werksfeer, een lager ziekteverzuim, burn-out preventie en burn-out recovery.

icon02-free-img.png

Hoe werkt IEMT?

Vanuit de gevoelsbeleving ga je met behulp van een aantal vragen terug naar de eerste herinnering met dit gevoel. Daarop doe je oogbewegingen. Het verhaal, of zelfs het benoemen van het gevoel is niet nodig om de oorzaak te kunnen oplossen. Dit herhaal je bij ieder gevoel en iedere associatie. Vervolgens komt de cliënt weer terug in het heden, zonder de oude triggers en reacties. Dit zorgt vaak voor een upgrade van de identiteit: oude programma’s worden getransformeerd naar een vrijer leven en nieuwe manier van zijn. Naast het werken met de oogbewegingen, wordt er gewerkt aan bewustwording van de impact van fysiologie op stemming. De cliënt krijgt zo meer grip op zijn/haar gemoedstoestand.

icon03-free-img.png

Wat?

Integral Eye Movement Therapie (IEMT) is een verrassend snelle en effectieve methode die positieve verandering creëert op het vlak van ongewenste emotionele- en identiteitsimprints.
Het IEMT model omvat een combinatie van structuren en biedt een frame om de volledige probleemervaring aan te pakken, zelfs als deze niet in taal kan worden uitgedrukt. Door onder andere het uitdagen van bepaalde patronen en het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Hierdoor vindt er verandering plaats op neurologisch niveau

ONTDEK IEMT

IEMT is een krachtige interventie, waarbij oogbewegingen helpen bij transformatie. IEMT zet je in om vervelende ervaringen los te laten of te verwerken. En om positieve inzichten juist te integreren. Het resultaat van een IEMT-sessie is een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn.

 

Bekijk hier een voorbeeld van de bedenker van de methodiek: Andrew T. Austin op Youtube.